Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

dorin fiscutean autor manual geografieDupă apariția, în spațiul public, a sesizărilor privind greșelile grave apărute în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a (VEZI DETALII), unul dintre autori a luat poziție, inclusiv față de punctul de vedere exprimat de Editura Didactică și Pedagogică. Acesta susține că autorii nu au nici acum varianta finală, cea care a fost tipărită în 1,6 milioane de exemplare, că manualul a fost făcut într-o săptămână și că profesorii care au contribuit la realizarea lui nu au dat bunul de tipar, în condițiile în care li s-a cerut să facă repetate modificări.

Dorin Fiscutean, unul dintre profesorii care se numără printre autorii manualului, susține că în varianta trimisă editurii nu se regăseau greșelile apărute în manualul tipărit. “Nu erau greșeli pe hărțile pe care le-am dat noi, dar domnii de la grafică le-au modificat, le-au dat peste cap și a apărut ceea ce a apărut. Nouă ne pare tare rău, pentru că am mai făcut un manual, cel de clasa a V-a, care este cel mai vândut, fără greșeli, făcut în tihnă. Și atunci suntem dornici să nu apară nicio greșeală. (...) Pentru greșelile de grafică nu noi suntem responsabili, ci editura este responsabilă, pentru că nu a verificat partea grafică. (…) Noi am trimis elementele grafice, care au fost modificate. Dar nu le-am mai primit înapoi, să vedem dacă sunt modificate în bine sau în rău, să le putem corecta. Noi nu am mai primit bun de tipar. Dacă mă credeți, eu nu am un manual fizic nici astăzi. Din această cauză am fost și noi surprinși că a apărut manualul foarte repede”, a declarat pentru HotNews.ro profesorul Dorin Fiscutean.

Acesta a precizat că a depus manuscrisul la Ministerul Educației, în luna martie, în luna mai “am fost sunați să semnăm contractul, după care toți din redacție, de la editură au spus că manualul este foarte bun și într-un timp foarte scurt, într-o săptămână, manualul a fost și editat”, a explicat pentru HotNews.ro profesorul de la Colegiul Naţional Iaşi. 

“Noi nu am văzut bun de tipar, deci nu am văzut ceea ce s-a editat. Doar am fost întrebați dacă suntem de acord cu anumite mici schimbări gramaticale, și am spus că este în ordine. (...)După care ne-am trezit că manualul a apărut, foarte foarte repede, cam într-o săptămână. Și atunci mă surprinde că sunt anumite greșeli de tehnoredactare. În materialul nostru, de exemplu, este Sudanul de Sud. În materialul apărut acum pe acea hartă nu mai apare. Domnii au tot cerut elemente grafice, că nu au putut să le vadă, că le modifică. Acum nu știu dacă editura a avut specialiști în probleme de grafică. (...)Greșelile sunt la partea grafică, exact acolo unde domnii de la editură ne-au tot cerut elemente și au tot modificat. Pe partea de conținut, exact ce am scris noi, puteți să spuneți că sunt greșeli? Nu. Și atunci întrebarea este: partea grafică, noi ca profesori trebuia să o facem? Nu cred!”, a declarat Fiscutean, pentru sursa citată.

Ministerul Educației a anunțat că manualul tipărit va ajunge la elevi împreună cu o erată, iar varianta digitală va fi corectată (VEZI DETALII).

Back To Top