Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
  • Ministerul Educației a anunțat, vineri, că în urma dezbaterii publice pe tema proiectului privind plata/decontarea transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu au fost agreate șapte propuneri de îmbunătățire a proiectului de act normativ.
  • Ministerul Educației susține că prima propunere este „creșterea de 4 ori a sumei acordate pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu”.

Ministerul Educației a precizat, vineri, că în urma dezbaterii publice a proiectului privind asigurarea cadrului legal pentru plata/decontarea transportului elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu au fost agreate șapte propuneri de îmbunătățire a proiectului de act normativ.

Citește și: PROIECT. Cum ar putea arăta testarea antidrog în școli

Prima propunere vizează „creșterea de 4 ori a sumei acordate pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu”. Astfel, pentru facilităţile de transport acordate elevilor, se propune acordarea unei sume forfetare lunare de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru.

În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport.

În situația în care suma forfetară lunară majorată cu 100% nu acoperă cheltuielile lunare de transport pe bază de abonament/pachet de bilete (din cauza pacticării unor tarife excesive, ajungând până la 30 lei/km/lună, față de alte situații în care tariful este de 3 lei/km/lună), diferența poate fi decontată din bugetele consiliilor județene.

Citește și: Comitetul Istoricilor Români cere mai multe ore de istorie: „Ar salva generaţiile viitoare de alterarea radicală a identității naționale”

O altă propunere este reglementarea potrivit căreia cuantumul minim să poată fi majorat prin hotarâre a Guvernului pentru a asigura flexibilitate în funcție de evoluția situației economice și sociale. Totodată s-a solicitat asigurarea cadrului legal care să permită autorităților locale să susțină transportul școlar specializat de tip curse şcolare pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ, pentru toate nivelurile învățământ (primar, gimnazial si liceal). Mai mult, în cazul alocației forfetare s-a solicitat să fie neimpozabilă și să nu fie luată în considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, necesar pentru obținerea bursei de studiu și/sau bursei de ajutor social.

Ultima propunere este ca elevilor care sunt cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază să li se asigure decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care studiază și localitatea de domiciliu, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi, atât pentru contravaloarea a 4 călătorii dus-întors/lună, cât și pentru contravaloarea unei călătorii dus-întors efectuate în perioada fiecărei sărbători legale. 

Back To Top