laborator analize apa potabila
Categorie: Știri locale

Prefectura Prahova a transmis, luni după-amiază, o nouă informare cu privire la situația de la Câmpina, al doilea cel mai mare oraș al județului fiind afectat, de trei zile, de o criză a apei potabile (VEZI DETALII).

De vineri seară, la Câmpina au fost instituite restricții cu privire la consumul de apă din rețeaua publică. Sunt afectați peste 35.000 de prahoveni. “Conform informațiilor primite de la Direcției de Sănătate Publică Prahova, aducem la cunoștință faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanță Județean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgență pentru manifestări gastro-intestinale în municipiul Câmpina.  De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a 3 adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens”, a transmis, luni, Prefectura Prahova.

Bacteria Clostridium perfringens, prezentă în sistemul de aprovizionare cu apă

Autoritățile județene au reamintit că recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în municipiul Câmpina, au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă.

“Prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave”, mai punctează reprezentanții Prefecturii.

Punctele din Câmpina în care au fost aduse containere cu apă potabilă

Societatea HIDRO PRAHOVA SA și autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:

 • Spitalul Municipal Câmpina
 • Spitalul de Psihiatrie Voila
 • Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
 • Piaţa Centrală Câmpina
 • Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina. (Strada Simion Barnutiu 12)
 • Pasajul pietonal "La ceas"
 • Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
 • Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
 • Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
 • Strada Silvicultorului
 • Strada Buciumului

Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.

Restricțiile se mențin

“Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale (VEZI DETALII), au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.

Situația este monitorizată de Instituția Prefectului Prahova (VEZI DETALII), Hidro Prahova SA (VEZI DETALII), Primăria municipiului Câmpina, Direcția de Sănătate Publică Prahova și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Back To Top