Categorie: Știri naționale
  • Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a fost confirmat cel de-al patrulea caz de variola maimuței în România.
  • Pacientul nou confirmat este un bărbat în vârstă de 36 de ani și a necesitat internarea.

Ministerul Sănătății a precizat, joi, că a fost confirmat cel de-al patrulea caz de variola maimuței în România. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România.

Pacientul în vârstă de 36 de ani s-a prezentat miercuri, 15 iunie, la un spital din București. În acest caz, simptomele au apărut pe data de 12 iunie. Starea de sănătate a pacientului este bună, iar bărbatul a rămas internat.

Remintim faptul că primul caz de variola maimuței a fost confirmat, pe 13 iunie, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. În acest caz pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții de 12 iunie. La acea dată Ministerul Sănătății a precizat că pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Alte două cazuri au fost confirmate la doi bărbați cu vârsta de 32 de ani, respectiv 31 de ani. În ambele cazuri, pacienții s-au prezentat la spitale din București.

Back To Top