Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

droguri festival neversea
Categorie: Știri naționale
  • Neversea nu a atras, pe litoral, doar mii de petrecăreți, ci și importante forțe de ordine.
  • Prima noapte de festival a dus deja la depistarea mai multor tineri, români și străini, care aveau asupra lor stupefiante.

Români, bulgari, israelieni și un cetățean sârb, toți veniți la Neversea, au fost depistați de polițiști și jandarmi pregătiți să intre la festival cu droguri asupra lor.

"În noaptea de 7 spre 8 iulie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au constatat 5 infracţiuni de deţinere de droguri, în vederea consumului propriu şi au depistat 7 persoane, dintre care 3 cetăţeni bulgari, 3 cetăţeni români şi 1 cetăţean sârb. De asemenea, au fost ridicate 2 ţigări, care ar fi conţinut canabis, 5 comprimate ecstasy şi o pungă transparentă, autosigilantă, care ar fi conţinut substanţă cristalină", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa către Agerpres.

Potrivit sursei citate, jandarmi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române "au efectuat 4 constatări de deţinere de droguri în vederea consumului propriu", la punctul de acces. Au fost depistate cinci persoane, dintre care doi cetăţeni israelieni, care ar fi deţinut patru ţigări cu canabis, o pungă din plastic ce ar fi conţinut o substanţă pulverulentă albă, o pungă transparentă autosigilantă, cu o substanţă vegetală verde-oliv şi 1,5 comprimate ecstasy.

Totodată, jandarmii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.100 lei, pentru consum de băuturi alcoolice şi provocare de scandal pe drumurile publice, în exteriorul locului de desfăşurare a festivalului.

Festivalul Neversea, cel mai mare organizat pe plajă, în Europa, are loc la Constanța, în perioada 7-10 iulie. Evenimentul este în atenția autorităților mai mult ca oricând, având în vedere incidentele petrecute la evenimente anterioare, derulate în acest an în România.

VEZI ȘI: Festival presărat cu ciuperci halucinogene, cocaină, MDMA și canabis la Azuga. Șapte persoane audiate

VEZI ȘI: SAGA Festival. Jandarmii au constatat 77 de acte de natură penală, inclusiv privind fapte violente sau consum de droguri

 

Peste 1.200 de lucrători MAI mobilizați în perioada festivalului

600 de poliţişti, 250 de jandarmi,300 de polițiști de frontieră și 100 de pompieri sunt mobilizați la malul mării, în perioada festivaluluii. “Poliţiştii vor asigura măsurile de ordine pe toate palierele, vorbim aici despre ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică, investigarea criminalităţii economice şi nu numai. (...) De asemenea, vom avea prezenţi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate care vor acţiona pe linie de combatere şi prevenire în ceea ce priveşte traficul şi consumul de droguri. Totodată, cu sprijinul Poliţiei Române, la eveniment vor participa şi câini special antrenaţi pentru depistarea substanţelor psihoactive. (…) Pentru a ne asigura că toţi participanţii care vor fi prezenţi la festival se vor bucura în siguranţă de muzică, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa şi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa vor fi prezente în zona de desfăşurare a festivalului, dar şi pe traseele de deplasare ale oamenilor. Este important de menţionat şi sprijinul colegilor noştri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, care vor fi prezenţi în Constanţa special pentru acest festival, (...). Pe toată durata festivalului, peste 250 de jandarmi se vor asigura alături de colegii din cadrul celorlalte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, că participanţii vor fi în siguranţă în cele patru nopţi şi patru zile ale festivalului Neversea.

(…) Nave operative ale Gărzii de Coastă vor patrula în zona de competenţă pentru asigurarea protecţiei dinspre mare a perimetrului în care este organizat festivalul, iar poliţiştii de frontieră monitorizează, vizual şi cu ajutorul tehnicii din dotare, zona maritimă adiacentă a festivalului, pentru prevenirea eventualelor incursiuni neautorizate ori pentru salvarea de vieţi omeneşti pe mare, dacă situaţia impune. Totodată, în punctele de trecere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră iau măsuri graduale şi punctuale cu operativitate, astfel încât timpul de aşteptare să fie cât mai scurt, dar totodată efectuează un control de frontieră corespunzător, indiferent dacă vorbim de cetăţeni români, cetăţeni UE ori cetăţeni străini care intră în ţară în această perioadă de timp.

(…) Pentru monitorizarea, prevenirea şi gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă, în perimetrul zonei de desfăşurare a festivalului sunt alocate două puncte medicale avansate, două autospeciale pentru transport victime multiple, o maşină de stingere cu modul de descarcerare, două şenilate, precum şi o ambarcaţiune CBRN care va executa patrule. Pompierii paramedici împreună cu medici şi asistenţi medicali din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe vor încadra cele două posturi medicale avansate. Totodată, pentru acordarea asistenţei medicale, alte trei puncte de prim-ajutor sunt operaţionalizate şi încadrate cu personal medical şi cu pompieri paramedici", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Andreea Iliescu.

Printre măsurile luate de reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa este şi amenajarea în zona de desfăşurare a festivalului a unei zone non-formale unde tinerii aflaţi în situaţii de criză vor primi consiliere.

Foto: MAI

Back To Top