A7 Ploiești – Buzău
Categorie: Administraţie

Reprezentanții firmei care se ocupă de actele în vederea exproprierilor de pe traseul A7 Ploiești – Buzău, din partea CNAIR, și cei ai autorităților locale și județene au avut, săptămâna aceasta, o primă întâlnire, în care edilii au și semnalat o serie de probleme, în specia legate de valoarea redusă a terenurilor expropriate.

La ședință au participat, alături de prefectul Virgil Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu, inclusiv primarii din localitățile Dumbrava, Râfov, Tomșani, Drăgănești, Albești-Paleologu, Colceag, Baba Ana, care vor fi traversate de viitoarea A7 Autostrada Moldovei.

Edilii, în special primarul comunei Dumbrava, Marian Apostol, și cel de la Râfov, Paul Costin Cazanciuc, au atras atenția asupra unor aspecte ce țin de valoarea terenurilor expropriate și situația planurilor de parcelare.

VEZI ȘI: Proiect privind exproprieri de sute de mii de lei în comuna Dumbrava, pentru A7 Ploiești – Buzău

VEZI ȘI: Comuna Râfov, inclusă în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul județean

De altfel, nu este prima dată când sunt exprimare nemulțumiri cu privire la acest proiect care, în fond, ar trebui să contribuie la dezvoltarea rapidă a comunelor din sud-estul județului. Însă, încă din vara anului trecut, primarul din Dumbrava, Marian Apostol, semnala faptul că această comună va fi singura din țară traversată de două autostrăzi, dar care nu are cale de acces către acestea.

VEZI ȘI: „Suntem singura comună care va fi traversată de două autostrăzi și nu avem o cale de acces”. Marian Apostol, primarul comunei Dumbrava, la Actualitatea LIVE

Pe raza comunei Dumbrava urmează să fie construite inclusiv nodul rutier care va asigura legătura între A3 București – Ploiești și A7 Ploiești – Buzău și cel mai mare pasaj din Prahova, prevăzut pentru Autostrada Moldovei.

VEZI ȘI: PROIECȚIE 3D | Uriașul nod rutier de la Dumbrava, care va face legătura între A3 București – Ploiești și A7, spre Buzău

VEZI ȘI: Cel mai mare pasaj din Prahova, prevăzut pentru A7 Ploiești – Buzău, va fi construit la Dumbrava

 

Back To Top