Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

lapte produse lactate
Categorie: Economic

 

• Un proiect adoptat în această lună interzice, de acum încolo, menționarea pe eticheta laptelui și produselor lactate a expresiei „Produs românesc” dacă produsul nu este obținut sută la sută pe teritoriul țării și din lapte de la fermele românești.
• Orice produs care conține lapte trebuie să aibă menționat acest lucru pe etichetă, la fel cele care sunt făcute cu grăsimi de altă origine.
• Noile reglementări înființează Observatorul Laptelui și Produselor Lactate, la nivelul Ministerului Agriculturii, care va supraveghea piața produselor lactate și a laptelui.

Potrivit noilor reglementări, produsele cu grăsimi pe bază de lapte și cele cu adaos de alte grăsimi decât cele lactate vor fi comercializate în spații separate, bine definite, iar conținutul trebuie menționat pe etichetă, informează Infocons.

Regula se referă inclusiv la meniuri și rețetelor mâncărurilor, produse de patiserie, pizzerie, fast-food și de cofetărie, produse culinare din alimentația publică. Restaurantele trebuie să facă aceste mențiuni în meniurile mâncărurilor. Totodată, legea interzice utilizarea denumirilor de lapte sau produse lactate pe etichetele produselor finite, mâncărurilor, produselor de patiserie, pizzerie, fast-food, produse culinare din alimentația publică ce au în compoziția lor ingrediente care nu sunt încadrate în definițiile laptelui și produselor lactate, dar trebuie menționat pe etichetă procentul grăsimilor.

CITEȘTE ȘI: Scumpirea laptelui va duce la creşterea prețului brânzeturilor

Practic, dacă alimentul nu conține lapte sau grăsimi din lapte, nu mai este permis să se menționeze că are lapte, brânzeturi sau unt vegetale.

Prevederile legii se aplică inclusiv operatorilor economici înregistrați la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care comercializează produsele lactate prin rețelele comercială, însă nu se aplică persoanelor fizice care obțin aceste produse în propria gospodărie/fermă și care depășesc necesarul de consum propriu, vânzând produsele pe piață, mai precizează Infocons.

Legea mai prevede înființarea, din această lună, a unei noi instituții: Observatorul Laptelui și Produselor Lactate, care va funcționa în cadrul ministerului Agriculturii și va supraveghea piața laptelui și a produselor lactate de vacă, bivoliță, oaie și capră. Observatorul Laptelui se va ocupa și cu sinteza datelor despre numărul de animale, tendințele pieței de lactate, a costurilor de producție, cantitatea de lapte de pe piața românească, datele despre cantitatea de materie primă și operatorii economici care activează în domeniul laptelui şi a produselor lactate, achizițiile intracomunitare şi importul/exportul de lapte.

Proiectul a fost adoptat pe 19 octombrie, de Camera Deputaților, for decizional, iar nerespectarea noilor decizii atrage amenzi consistente.

CITEȘTE ȘI: Germania vrea să legalizeze consumul de cannabis în scop recreativ

Back To Top